Ik groei gewoonweg dicht!!

Ik groei gewoonweg dicht als ik er nu niet wat aan ga doen! Maar wat??

Hij is een drukke ondernemer die hele dagen op de weg zit en 60 – 80 uur per week werkt.
De huisarts heeft hem al gewaarschuwd dat hij richting diabetes-2 gaat en zijn vaten zijn ook al niet best dus hart en vaatziekten liggen ook al op de loer.

Hij eet meerdere keren per week in een restaurant en ziet geen kans om dit anders te doen want zo haalt hij nieuwe klanten binnen. Steevast komt er een lekkere tapasplank op tafel en wanneer hij dan ’s avonds thuiskomt eet hij niet meer.

Overdag haalt hij een broodje bij het tankstation en ’s morgens begint hij de dag met cornflakes.

Mijn eerste conclusie is dat hij niet te veel maar juist te weinig eet. Dit heb ik al vaker geschreven maar het is echt waar, de meeste van mijn cliënten eten te weinig wanneer ze starten met mijn coachtraject. Ook degene die flink boven de 100 kilo wegen!!
Dit weinig eten zorgt ervoor dat het lichaam in de wel bekende spaarstand is gaan staan. Zodra hij dan eens een keer meer eet slaat zijn lichaam dit direct op want het is schaarste gewend.

Deze man ziet het helemaal niet zitten dat er überhaupt iets verandert kan worden aan zijn eetpatroon. Hij snoept en drinkt niet, is een aantal jaren geleden gestopt met roken en sindsdien ook voor zichzelf begonnen. De kilo’s zijn er in die tijd aangevlogen. Hij weet echt niet meer wat hij hieraan kan doen.

Een traject past ook niet echt bij hem dus ja, of ik hem dan wel kan helpen want alleen weet hij het ook niet meer.

Het klopt dat ik werk met trajecten, dit is vooral om de cliënt te stimuleren om door te zetten.
Maar wanneer de cliënt liever per consult betaald is dat natuurlijk ook prima. Het gaat er in dit geval om dat je doet wat bij je past en dat is nou precies waar ik goed in ben.

Een op maat gemaakt traject voor ondernemers die overgewicht hebben en richting diabetes-2 gaan of misschien al diabetes-2 hebben.

Zelf ben ik ervaringsdeskundig op het gebied van het voorkomen van diabetes-2 en daarnaast heb ik de opleiding BGN-gewichtsconsulente en Leefstijl-coaching gedaan.

Het is mijn passie om mensen te helpen die dit ook dreigen door te maken. Het liefst help ik ondernemers die niet in het normale patroon passen wanneer het gaat om allerlei vaststaande trajecten. We kijken naar wat bij jou past en gaan daarmee aan de slag. De belangrijkste punten voor een gezonde leefstijl zijn beweging, niet roken, weinig tot geen alcohol, gezonde voeding en ontspanning. Wanneer één van deze niet goed gaat loop je al een groter risico op overgewicht en dus ook op diabetes-2. Uiteraard vergt het inspanning van jou, de ondernemer, maar ik ga je helpen om in jouw situatie een manier te vinden die bij jouw situatie past.

Wil jij ook aan het werk met jouw gezondheid maar heb je geen idee waar je beginnen moet?
Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek, ik vertel je graag wat mogelijk is in jouw omstandigheden.

Annelies pennings, 0640920076