Ondernemer met een buikje

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” first=”true”][fusion_text]

Hij was er helemaal klaar mee, zijn buik zat hem van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat in de weg.

In augustus begon mijn cliënt aan het coachtraject voor ondernemers.


Hij wilde graag in de komende maanden afvallen.

Wanneer hij zijn schoenen aan doet is hij iedere keer bang dat hij om zal vallen, hij doet dit vaak zittend op zijn stoel, en wanneer hij op staat dan is het iedere keer of hij weer even zijn evenwicht moet vinden.

Kortom, hij is een beetje uit balans.

Op mijn vraag, hoe wil je dat gaan bereiken kreeg ik een verbaasde reactie?

Ja hallo, daar heeft hij mij toch voor ingehuurd? Uiteraard help ik hem daar bij maar hij zal daar toch ook zeker zelf wat voor moeten doen.

Schoorvoetend gaf hij toe dat hij wel snapte dat hij dingen moet laten staan en misschien ook wel dingen moet gaan doen.

Maar… hij is absoluut niet van plan om de rest van zijn leven op wortels en komkommer te moeten gaan kauwen, als ik dat maar wist!!

De maanden daarop heeft hij geleerd dat het helemaal niet nodig is om komkommer en wortels te gaan eten maar heeft hij geleerd wat voor voeding ervoor zorgt dat hij over de gehele dag energie heeft om helder en met plezier zijn werk te doen.

Door andere voeding heeft hij minder snaaizin gekregen en dat hielp hem bij het afvallen.


Hij heeft regelmatig even zijn rust gepakt om er daarna weer flink tegenaan te gaan.

Door regelmatiger te bewegen, zonder dat hij daarvoor uren in de sportschool moest doorbrengen, kreeg hij ook weer meer energie en maakte hij, al wandelend, zijn hoofd leeg waardoor hij weer meer overzicht kreeg.

Tijdens dit traject krijg je wekelijks een coach gesprek (online of offline) en ontvang je via je mail een module met iedere keer een ander onderwerp.

Hierdoor ontstaat meer inzicht in hoe jouw lichaam op bepaalde dingen reageert en kun je daarop anticiperen.

Nu, 3 maanden verder, is hij ruim 9 kg afgevallen en heeft hij veel meer energie en overzicht gekregen.

Zijn personeel is er ook blij mee want ook op zijn humeur heeft het zeker van invloed gehad. Nog een maandje te gaan en dan lukt het hem zeker weten om dit vol te houden.

En zijn buik… die is inmiddels al lekker geslonken, zijn veters kan hij weer een stuk makkelijker strikken?

Heb je ook moeite met afvallen ten tijde van corona, lees dan deze blog

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]